Vlaanderen Vrijwilligt

Infosessie vrijwilligerswet 6/12/2016

De vrijwilligerswet bestaat al sinds 2005, maar zit niet altijd even fris in het hoofd. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw organiseert regelmatig korte infosessies om wegwijs te maken. Op dinsdag 6 december 2016 is het weer zover. Je krijgt een introductie in de vrijwilligerswet, gelegenheid om vragen te stellen en gratis de publicatie ‘Vlaanderen Vrijwilligt’ mee naar huis. We werken met groepjes van maximaal 14 deelnemers. Als lid krijg je een fikse korting en betaal je 30 euro in plaats van 40 euro.

Info en inschrijven

Workshop ‘goede vrijwilligersvacatures schrijven’ 13/12/2016

Goede vacatures zijn cruciaal om vrijwilligers te werven. Toch is dat niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom organiseert het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de workshop ‘goede vrijwilligersvacatures schrijven’. Aan de hand van je eigen vacatures, die je op voorhand doorstuurt, krijg je tips en feedback. Tijdens de workshop krijg je inzicht in verschillende media die je kan gebruiken, schrijftips en oefeningen.  De workshop vindt plaats op dinsdag 13 december 2016 van 10 tot 13 uur. Koffie en thee staan klaar.

Info en inschrijven

Dit was de ledendag 2016

16 september 2016 organiseerde het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk haar eerste ledendag. Een 40-tal mensen van onze lidorganisaties was erbij, en we kregen alvast fijne feedback. Hier kan je alle presentaties nog ‘ns nalezen:

Nog geen lid maar wel interesse? Ontdek de ledenvoordelen

Actieplan Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid

Een beter statuut, minder papierwerk en minder regels. Dat zijn de basisingrediënten in het Vlaamse actieplan om vrijwilligerswerk toegankelijker te maken. Het actieplan van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) werd 8 juli 2016 goedgekeurd door de Vlaamse regering.  Ontdek meer…

Kilometervergoedingen 2016

Sinds 1 juli 2016 geldt de nieuwe kilometervergoeding: het maximumbedrag is voortaan 0,3363 euro per kilometer. Let op: dit bedrag is verlaagd! Pas dus het vorige maximum van0,3412 euro per kilometer aan voor alle verplaatsingen gemaakt vanaf 1 juli 2016. We hebben de modeldocumenten om te downloaden ook meteen aangepast.

Dit bedrag blijft van toepassing tot 30 juni 2017. Het aantal gereden kilometers is steeds te bewijzen. Meer info over vergoedingen

Vrijwilligersvacatures op de website van uw lokaal bestuur?

Waar kan ik als vrijwilliger aan de slag in mijn gemeente? Met die vraag zitten heel wat potentiële vrijwilligers. Wil jouw lokaal bestuur graag de weg tonen aan vrijwilligers naar kwaliteitsvolle vacatures op uw grondgebied? Het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk bouwt aan een webapplicatie waarmee lokale besturen een selectie van lokale vacatures van www.vrijwilligerswerk.be op hun eigen website kunnen tonen. De applicatie zou nog dit jaar beschikbaar zijn. Voordelen?

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Contact