Vlaanderen Vrijwilligt

Digitale toolbox: vrijwilligers bedanken

Je werkt met vrijwilligers en je viert hen in de Week van de Vrijwilliger. Want da’s natuurlijk het moment bij uitstek om dat te doen. Als Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk helpen we je hierbij graag een handje. Daarom presenteren we voor het eerst deze digitale toolbox ‘Vrijwilligers bedanken’. Met de tips en voorbeelden in deze toolbox kan je snel aan de slag. We proberen alles zo beknopt mogelijk mee te geven, zodat je meteen kan uitproberen.

Ontdek meer…

Studiedag 2 maart 2016: ‘Iedere vrijwilliger telt’

Week van de Vrijwilliger 2016 – Woensdag 2 maart 2016

Is Vlaanderen nu een vrijwilligersparadijs of niet? De Koning Boudewijnstichting presenteerde in het najaar haar meting over het vrijwilligerswerk in België. Welke lessen kunnen we trekken uit de academische analyse over de telling van het vrijwilligerswerk? Wat leren de cijfers ons nog? Dat we nog meer mensen moeten aanzetten te vrijwilligen? Ja, maar hoe doen we dat dan? Heldere communicatie kan je al een heel eind helpen om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. We nemen de deelnemers mee in een tocht naar diepere inzichten, tips en ideeën om te rekruteren, zodat er straks nog meer mensen vrijwilligen.

Ontdek meer…

30 jaar Week van de Vrijwilliger

In 1986 organiseerde het Vlaams Platform voor Voluntariaat, ja – zo heetten wij vroeger – de eerste week van de vrijwilliger. De bedoeling was om het vrijwilligerswerk te promoten. En dat is 30 jaar later nog steeds zo. Om dit te vieren doken we in de archieven en verzamelden we alle thema’s, affiches en postkaarten in deze digitale publicatie. Op de nostalgie én de toekomst!  Ontdek meer…

Ben jij al lid?

Ken jij het lidmaatschap bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk al? Als lid van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk weeg je mee op het vrijwilligerswerk. Je krijgt ondersteuning in je vrijwilligerswerk. Lees onze nieuwe brochure met uitleg voor nieuwe leden en word lid

Voorbestelling nieuwe publicatie: ‘De Papierwinkel’

Het vrijwilligerswerk loopt op een meer dan behoorlijke manier in Vlaanderen. De complexiteit van de regelgeving over, voor en rond vrijwilligerswerk is echter niet min. We staan in deze publicatie stil bij de meest voorkomende valstrikken in het vrijwilligerswerk. Kortom: een publicatie boordevol tips en tricks. We brengen deze publicatie uit in eigen beheer. Bekijk de inhoudstafel en bestel ‘m nu al online voor 8 euro!

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Contact