Vlaanderen Vrijwilligt

Update: Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid 

Het Vlaams Regeerakkoord belooft werk te maken van een gecoördineerd vrijwilligerswerk. Vlaams Cultuurminister Sven Gatz maakt werk van dit gecoördineerd vrijwilligersbeleid. 26 maart werd de conceptnota aan de Vlaamse regering over het Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid goedgekeurd. Als Vlaams Steunpunt krijgen we een coördinerende rol toebedeeld bij het op poten zetten van dit project.  Ontdek meer…

Durf Verenigen. Onbegrensd.

Beweging.net en partnerorganisaties ontwikkelden een richtingwijzer voor alle verenigingen die op één of andere manier de vluchtelingenproblematiek in hun vrijwilligerswerking willen opnemen. Organisaties die de kracht van vrijwilligerswerk koppelen aan de noden die er door de vluchtelingencrisis ontstaan, vinden in het online begeleidingspakket heel wat tips en praktijkvoorbeelden.

Raadpleeg deze aanrader.

10 tips voor vette vacatures

Je zoekt vrijwilligers? Dan is regelmatig een vacature op www.vrijwilligerswerk.be een goed idee! Deze website ontvangt elke maand gemiddeld om en bij de 30.000 bezoekers, dus de kans is groot dat je gezien wordt. Maar gewoon een vacature posten is vaak niet genoeg. Neem deze tips erbij en schrijf vette vacatures die het verschil maken. Ontdek meer…

Infosessie vrijwilligerswet 24 mei

De vrijwilligerswet bestaat al sinds 2005, maar zit niet altijd even fris in het hoofd. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw organiseert regelmatig korte infosessies om wegwijs te maken. Op dinsdag 24 mei 2016 is het weer zover. Je krijgt een introductie in de vrijwilligerswet, gelegenheid om vragen te stellen en gratis de publicatie ‘Vlaanderen Vrijwilligt’ mee naar huis. We werken met groepjes van maximaal 14 deelnemers. Als lid krijg je een fikse korting en betaal je 30 euro in plaats van 40 euro.

Info en inschrijven

Workshop ‘goede vrijwilligersvacatures schrijven’

Goede vacatures zijn cruciaal om vrijwilligers te werven. Toch is dat niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom organiseert het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een eerste workshop: goede vrijwilligersvacatures schrijven. Aan de hand van je eigen vacatures, die je op voorhand doorstuurt, krijg je tips en feedback. Tijdens de workshop krijg je inzicht in verschillende media die je kan gebruiken, schrijftips en oefeningen.  De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 14 juni 2016 van 10 tot 13 uur. Koffie en thee staan klaar.

Info en inschrijven

Meldingplicht voor werklozen? Afschaffen!

Antwerpen, 15 maart 2016 – Wie werkloos is en wil vrijwilligen, moet dat vandaag eerst melden bij de RVA. Een plicht die volgens het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw totaal achterhaald is en wel om verschillende redenen.

Ontdek meer…

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Contact