Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Stem op Vrijwilligerswerk voor de Solidariteitsprijs

De advertentie van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, ter promotie van vrijwilligerswerk, verscheen op 18 juli in De Standaard. We zijn hiermee één van de 20 geselecteerden voor de Solidariteitsprijs 2019. Als steunpunt zetten we in op de promotie van vrijwilligerswerk, en zijn we apetrots op onze selectie. Nu maken we nog kans om de publieks- of juryprijs te winnen, en daar kan jij bij helpen!

Stem mee!

Vanaf 10 tot 30 augustus kan je stemmen op onze advertentie en maken we kans op de hoofdprijs: 3 verschijningen in de krant. Stem mee, want jij hebt er ook baat bij: hoe meer mensen zin krijgen om te vrijwilligen, hoe beter voor ons allemaal natuurlijk.

1. Open de nieuwsapp van de Standaard op je telefoon
2. Klik op de banner met opschrift: ‘Standaard Solidariteitsprijs Publieksprijs – STEM NU
3. Scroll naar de advertentie 
4. Stemmen maar!
5. Vertel het door! Bijvoorbeeld via Facebook!

P.S.: we vertellen geen onzin in onze advertentie: wie vrijwilligt, leeft echt gezonder. Check dit persbericht van de UGent!

7 september weten we wie de winnaars zijn.

 

Nieuwe toolbox: Vrijwilligers werven met Facebook

Als vrijwilligersorganisatie heb je nooit genoeg vrijwilligers. Tegelijk beschikken we vandaag de dag over nieuwe kanalen om onze verhalen te vertellen en vrijwilligers te werven, zoals Facebook. Laat de kracht van vrijwilligerswerk nu net in de verhalen en verbindende kracht liggen. En dat gegeven… past perfect bij het karakter van sociale media zoals Facebook. In België heeft Facebook inmiddels meer dan 7 miljoen gebruikers, dus je kan daar als vrijwilligersorganisatie perfect je voordeel mee doen. Heel wat functies zijn gratis. Ontdek meer…

Vrijwilliger, deelnemer of lid? Wat is het verschil?

Soms is het niet duidelijk wie in je organisatie vrijwilliger is en wie niet. Deelnemers, bezoekers en leden zijn geen vrijwilligers. Een vrijwilliger steekt een handje toe in de organisatie. Soms kan hij er ook deelnemen aan een activiteit, maar helpt hij niet. Hij kan al dan niet lid zijn, maar alleen op het moment dat hij helpt, beschouwt de wet hem als vrijwilliger. Dit schema legt het uit.

Zit nooit meer verlegen om een quote!

Wil je je vrijwilligers waardering tonen? Dat zit soms in een klein gebaar. Als sinds een poosje deelt het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk quotes op Facebook.

Je kan de reeds gepubliceerde quotes nu ook terugvinden, downloaden en zelf gebruiken op onze website. Elke maand komt er eentje bij. Geef je vrijwilligers dus een welverdiende pluim met weinig moeite!

Check die muur met quotes!

Nieuwe publicatie: Kostenvergoedingen in het vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is volgens de Vrijwilligerswet van 2005 onbezoldigd. En dat is en blijft zo. De vrijwilligerswet sluit niet uit dat mensen een kostenvergoeding ontvangen. In deze publicatie zoomen we wat dieper in op die kostenvergoedingen. We overlopen een aantal basisprincipes om vervolgens in te gaan op inhoudelijke en praktische aspecten, do’s en don’ts.  Helemaal in lijn met de recente wetswijziging!

Bestel nu met 10% vroege vogelkorting (tot 11 juli). Leden krijgen daar bovenop 5% extra korting.

Bestel de publicatie

 

Gratis nieuwe tool voor vrijwilligerswerk!

Toon met onze nieuwe tool gratis actuele teksten over vrijwilligerswerk op de website van je stad, gemeente, koepel of organisatie. Wijzigt er iets aan de kostenvergoedingen? Is er een wetswijziging? Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Wij passen dit centraal aan. Het verschijnt meteen correct op jouw website. Alles gebeurt automatisch en ziet eruit als een deel van jouw website. Zo vecht je mee tegen versnippering in het vrijwilligerswerk én je biedt een superservice aan je bezoekers aan. Deze nieuwe tool is volledig gratis en aanbevolen door VVSG! Kies uit bijna 40 correcte en heldere teksten, over: Ontdek meer…

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact