Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Gratis nieuwe tool voor vrijwilligerswerk!

Toon met onze nieuwe tool gratis actuele teksten over vrijwilligerswerk op de website van je stad, gemeente, koepel of organisatie. Wijzigt er iets aan de kostenvergoedingen? Is er een wetswijziging? Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Wij passen dit centraal aan. Het verschijnt meteen correct op jouw website. Alles gebeurt automatisch en ziet eruit als een deel van jouw website. Zo vecht je mee tegen versnippering in het vrijwilligerswerk én je biedt een superservice aan je bezoekers aan. Deze nieuwe tool is volledig gratis en aanbevolen door VVSG! Kies uit bijna 40 correcte en heldere teksten, over:

  • de vrijwilligerswet
  • vrijwilligersbeleid
  • promotie van vrijwilligerswerk
  • de gratis vrijwilligersverzekering

 

Pssst: Tegen een kleine vergoeding kan je met tools.vrijwilligerswerk.be ook jouw selectie vacatures van www.vrijwilligerswerk.be op je eigen website plaatsen.

Ontdek alles over tools.vrijwilligerswerk.be

 

Leg gratis je verzekeringen onder de loep

Je werkt met vrijwilligers en bent actief in een koepelorganisatie? Een vzw met personeel? Kortom, je organisatie heeft verzekeringsplicht volgens de vrijwilligerswet, maar kan geen beroep doen op de Gratis Vrijwilligersverzekering? Stel je dan kandidaat voor een gratis professionele doorlichting van je verzekeringen. Na de analyse krijg je tips over hoe je je verzekeringen – onder andere voor de vrijwilligers – kan optimaliseren.  Ontdek meer…

Memorandum Vrijwilligerswerk voor de verkiezingen in 2019

In Vlaanderen zijn er meer dan 750.000 vrijwilligers actief, in verschillende sectoren, om een diversiteit aan activiteiten uit te voeren. Dat het vrijwilligerswerk meerwaarde biedt voor een warme en solidaire samenleving, staat buiten kijf. De Vlaamse Regering zette in de legislatuur 2014 – 2019 een Gecoördineerd Vlaams Vrijwilligersbeleid in de steigers, met extra middelen om van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een Vlaams Expertisecentrum Vrijwilligerswerk te maken. In ons Memorandum voor de verkiezingen in 2019 bundelen we de prioriteiten van het vrijwilligerswerk voor de komende legislatuur.

Lees het Memorandum Vrijwilligerswerk 2019 (PDF)

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact