Radio 2 en Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk zoeken Wéldoeners

Door de coronacrisis blijven er maar liefst 3500 vrijwilligersvacatures openstaan per dag. Daarom slaan Radio 2 en Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de handen in mekaar. Ze zoeken 1000 Wéldoeners voor de Week van de Vrijwilliger 2022.

Coronacrisis: 3500 openstaande vrijwilligersvacatures per dag

Week van de Vrijwilliger 2022: van zondag 27 februari tot zondag 6 maart

Ook het vrijwilligerswerk leidt onder de coronacrisis. Er blijven maar liefst 3.500 vacatures per dag openstaan. Eva Hambach, directeur van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk:  “Het blijft ons veel plezier doen dat zoveel duizenden Vlamingen wél de weg naar vrijwilligerswerk vinden, maar mede door de coronacrisis blijft het invullen van specifieke vacatures een enorme uitdaging. We zijn dan ook enorm blij dat Radio 2 zich mee voor de kar spant om samen 1.000 Wéldoeners te zoeken voor de Week van de Vrijwilliger. Want alles begint met het eens te proberen.”

Lees meer in het persbericht

Meld jouw vrijwilligersvacature aan voor Wéldoeners

Heb je deze primeur al gehoord? Tijdens de Week van de Vrijwilliger 2022 willen we samen met Radio 2 1000 Wéldoeners laten proeven van vrijwilligerswerk. Meld je organisatie alvast aan op weldoener.be en bedenk een specifieke vrijwilligersvacature die vrijwilligers gedurende twee uur kunnen uitoefenen. Wie weet smaakt het naar meer?

Gratis Vrijwilligersverzekering voor 1000 Wéldoeners

Wéldoeners oefenen best nog even geduld uit: zij kunnen zich binnenkort aanmelden. Intussen kan je alvast grasduinen op de vacaturewebsite vrijwilligerswerk.be. Wel geven we alvast mee dat we voor elke Wéldoener die tijdens de Week actief is, de Gratis Vrijwilligersverzekering voorzien. Als organisatie hou je tijdens de Week van de Vrijwilliger dus een overzicht bij van de actieve Wéldoeners. Want zoals Oscar Wilde het zo mooi verwoordt: “The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention.” 

Zet je mee je schouders onder dit project?

Print Friendly, PDF & Email

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief