Wéldoeners komt terug in 2024!

Radio2_Weldoeners_foto_metlogo6

Tijdens de Week van de Vrijwilliger is Wéldoeners opnieuw van de partij! Voor het derde jaar op rij slaan Radio2 en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de handen in elkaar om enthousiaste vrijwilligers op te trommelen. Doe je mee?

Tijdens Wéldoeners kunnen vrijwilligersorganisaties vacatures indienen op het platform www.weldoeners.be. Die vacatures gaan op zoek naar Wéldoeners die twee uurtjes op een laagdrempelige manier vrijwilligerswerk willen doen tijdens de Week van de Vrijwilliger (2 t.e.m. 10 maart 2024). We hopen dat mensen zo de smaak van het vrijwilligerswerk te pakken krijgen en misschien wel een vaste vrijwilliger worden bij een organisatie.

Tijdens de Week van de Vrijwilliger staat de voormiddag van Radio2 helemaal in het teken van Wéldoeners. Vrijwilligers komen aan het woord, er worden reportages gemaakt, BV’s gaan vrijwilligen, organisaties mogen zichzelf voorstellen,… kortom: als je een leuke vacature indient, is de kans groot dat Radio2 je organisatie oppikt.

Uit de vorige twee edities is gebleken dat heel wat organisaties vrijwilligers vinden via Wéldoeners. Uiteraard moet je op voorhand goed nadenken over de vacature, de taken die je zal aanbieden en de manier waarop je de Wéldoener(s) zal verwelkomen en begeleiden. Gelukkig werpt dat ook zijn vruchten af!

Zin gekregen om mee te doen, of wil je eerst nog meer informatie? Sluit dan zeker aan op een van de vele vragenuurtjes over Wéldoeners. Je krijgt een introductie over de opzet van Wéldoeners, een aantal praktische tips, veel inspiratie, én de kans om al je vragen en bezorgdheden voor te leggen. Zien we je dan?

Print Friendly, PDF & Email

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief