Nieuwe coronamaatregelen 20 november 2021

charles-deluvio-pG67Tg7jGAw-unsplash

Op 20 november 2021 zijn er weer nieuwe coronamaatregelen van kracht. Hieronder lees je welke van toepassing zijn op vrijwilligers en vrijwilligerswerk.

Coronamaatregelen in het vrijwilligerswerk

De mondmaskerplicht breidt uit.

 Enkele maatregelen zijn weer terug van weggeweest: de uitgebreide mondmaskerplicht (vanaf 10 jaar), hygiënevoorschriften en afstand. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwigheden en voorschriften specifiek voor vrijwilligerswerk (zie verder).

Evenementen, privacy en telewerk

Alvast nog drie maatregelen die voor vrijwilligerswerk van toepassing zijn:

  • Bij evenementen vanaf 50 personen (binnen) en 100 personen (buiten) vraag je bezoekers verplicht om het Covid Safe Ticket: de QR-code van de CovidSafeBE app.
  • Ook voor vrijwilligers geldt de verplichting om 4 dagen per week thuis te werken (vanaf 12 december wordt dit 3 dagen).
  • Er heerst nog steeds geen vaccinatieplicht. De privacyvoorschriften laten het dus niet toe om aan vrijwilligers een bewijs van vaccinatie te vragen. Uitzondering: ook voor bv. vrijwillige medewerkers op evenementen geldt het Covid Safe Ticket.

Alle aanbevelingen op een rijtje

In dit document lees je alle tips en aanbevelingen van Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw omtrent de nieuwe coronamaatregelen die ingaan op 20 november 2021. 

Daarnaast vind je op deze pagina steeds de nieuwste algemene coronamaatregelen voor Vlaanderen.

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief