Aanbod

Webinars doorstarten na Corona

De instructies en aanbevelingen vliegen in het rond en daardoor is er erg veel info. Wij pasten de informatie aan voor vrijwilligerspraktijken. Dit webinar wordt gratis aangeboden. Snel inschrijven is de boodschap.

Opgelet: je dient je wel te registreren via Zoom.

De webinars zijn op volgende momenten ingepland:

Donderdag 18 juni van 10h tot 11h30

Maandag 22 juni van 10h tot 11h30

Donderdag 25 juni van 13h30 tot 15h: inschrijven

Online intervisiemomenten

Ben je een vrijwilligerscoördinator of -verantwoordelijke en heb je zin om ideeën, vragen en praktijken uit te wisselen met gelijkgestemden? Schrijf je dan in voor één of meerdere online intervisiemomenten die het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw organiseert. Na een bevraging rond jullie interesses en de thema’s die jullie belangrijk vinden, selecteerden we 4 centrale onderwerpen. Per onderwerp organiseren we een intervisiemoment via Zoom meetings, begeleid door een medewerker van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk:

 • Intervisie rond werken met vrijwilligers in coronatijden (12 mei van 10u00 tot 12u00)
  We behandelen vragen zoals: Hoe contact houden met vrijwilligers? Welke aangepaste taken kunnen vrijwilligers uitvoeren? Hoe bereiden we ons, samen met de vrijwilligers, voor op het hernemen van vrijwilligersactiviteiten?
  VOLZET
 • Intervisie rond vrijwilligers coachen (28 mei van 10u00 tot 12u00)
  We hebben het onder andere over het ondersteunen van vrijwilligers, het organiseren van evaluatie- en exitgesprekken, het motiveren, waarderen en bedanken van vrijwilligers.
  VOLZET
 • Intervisie rond diversiteit in je organisatie (16 juni van 10u00 tot 12u00)
  We denken samen na over het aantrekken van een grotere diversiteit, over het openbreken van de huidige vrijwilligersgroep voor nieuwe vrijwilligers, over het omgaan met vrijwilligers die het Nederlands niet machtig zijn en over het bieden van een omkadering aan kwetsbare vrijwilligers.
  VOLZET
 • Intervisie rond competenties en talenten (25 juni van 10u00 tot 12u00)
  We bespreken methodes om talenten en competenties in kaart te brengen en manieren om talenten en competenties aan te trekken, te ontwikkelen, te waarderen en te erkennen.
  VOLZET

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact