Activiteiten aangeven

Je vrijwilligers zijn nog niet verzekerd van zodra je een erkenningsnummer hebt. Je moet de activiteiten en mandagen vooraf aan de verzekering doorgeven.

Voor de aangifte van activiteiten tot 31/03/2018 ga je naar de website van Belfius:

 • Hou je erkenningsnummer bij de hand.
  • Erkenningsnummers die vroeger door de provincie werden toegekend, blijven geldig voor activiteiten tot en met 31/03/2019. Je kan momenteel alleen activiteiten aanvragen die plaatsvinden voor die datum. Nadien moet je een nieuw nummer aanvragen. Je krijgt hiervan bericht. 
  • Als je jouw erkenningsnummer van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw krijgt, kan het enkele dagen duren voordat dit geactiveerd is op de website van Belfius. Het erkenningsnummer is uitzonderlijk slechts geldig voor voor activiteiten tot en met 31/03/2019. Nadien moet je een nieuw nummer aanvragen. Je krijgt hiervan bericht. 
  • Ken je je erkenningsnummer niet meer? Contacteer ons via verzekering@vsvw.be.
  • Heb je nog geen erkenningsnummer? Vraag het hier aan.
 • Geef minstens 3 werkdagen dagen voor de activiteit plaatsvindt het aantal mandagen in op de website van Belfius. Je kan hier meteen je resterend aantal dagen raadplegen. Je hoeft geen namenlijsten in te geven. Je geeft alleen ‘mandagen’ op: een mandag start vanaf het moment dat één vrijwilliger een activiteit aanvat en heeft betrekking op 1 kalenderdag. De vrijwilliger die 1 uur vrijwilligt, nuttigt 1 mandag, de vrijwilliger die 6 uren actief is zal ook een mandag kosten. Schakel je vrijwilligers in voor een activiteit die na middernacht voortduurt, dan moet je de uren na middernacht aanrekenen als extra mandag.
 • Je krijgt een bericht per e-mail van de verzekeraar als de activiteit verzekerd is.

Geef je activiteiten die plaatsvinden tot en met 31/03/2018 aan op de website van Belfius. Vanaf 1/4/2019 starten we met vernieuwde voorwaarden en heb je een nieuw erkenningsnummer nodig. Heb je al een erkenningsnummer en registreerde je online? Dan mailen we je ten gepasten tijde alle info. Hou anders onze nieuwsbrief in de gaten. Vraag nu nog geen nieuw erkenningsnummer aan, maar wacht op ons seintje! Je moet de aanvraag doen via het nieuwe digitale verzekeringsloket, dat dit voorjaar gelanceerd wordt. 

Let op!

 • Wijzigt er na je aangifte nog iets aan de activiteit of maakte je een fout? Contacteer dan Belfius via  vrijwilligerswerk.aanvragen@belins.be. Zij doen dan het nodige. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk kan je hier niet mee helpen.
 • Kloppen je gegevens niet meer? Contacteer ons via verzekering@vsvw.be.

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact