Wat is er verzekerd?

1000 vrijwilligersuren

De organisatie kan per kalenderjaar gratis maximum 1000 vrijwilligersuren verzekeren. Het voordeel van vrijwilligersuren is dat je deze heel efficiënt kan inzetten. Eén vrijwilligersuur staat voor een effectief gevrijwilligd uur door één vrijwilliger. Je moet deze vrijwilligersuren telkens 48 uur voor de activiteit plaatsvindt, aangeven via het digitaal loket www.gratisvrijwilligersverzekering.be. Uren die je niet opgebruikt hebt, kan je niet overdragen naar het volgende kalenderjaar.

Activiteiten

De polis dekt zowat alle activiteiten die vrijwilligers onder toepassing van de vrijwilligerswet uitoefenen, dus: onbezoldigd, onverplicht en ingericht door een vrijwilligersorganisatie. Je moet de te verzekeren vrijwilligersuren wel altijd vooraf aangeven bij de verzekeraar. Let op: bepaalde gevaarlijke sporten, zware verbouwingswerken en dergelijke, zijn wel uitgesloten in de polis.

Waarborgen

De verzekering biedt waarborgen – zowel tijdens als op weg naar en van de activiteiten – voor:

  • Burgerrechtelijke, buitencontractuele aansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand
  • Lichamelijke ongevallen

De verzekering geldt wereldwijd voor alle organisaties gevestigd in België, behalve voor activiteiten in de Verenigde Staten, Australië en Canada.

Lees ook: Brochure ‘Gratis Vrijwilligersverzekering’

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact