Gratis webinar: doe mee aan Wéldoeners

Door de coronacrisis blijven er maar liefst 3500 vrijwilligersvacatures openstaan per dag. Daarom slaan Radio 2 en Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de handen in mekaar. Ze zoeken 1000 Wéldoeners voor de Week van de Vrijwilliger 2022.

Coronacrisis: 3500 openstaande vrijwilligersvacatures per dag

Week van de Vrijwilliger 2022: van zondag 27 februari tot zondag 6 maart

Ook het vrijwilligerswerk lijdt onder de coronacrisis. Er blijven maar liefst 3.500 vacatures per dag openstaan. Eva Hambach, directeur van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk:  “Het blijft ons veel plezier doen dat zoveel duizenden Vlamingen wél de weg naar vrijwilligerswerk vinden, maar mede door de coronacrisis blijft het invullen van specifieke vacatures een enorme uitdaging. We zijn dan ook enorm blij dat Radio 2 zich mee voor de kar spant om samen 1.000 Wéldoeners te zoeken voor de Week van de Vrijwilliger. Want alles begint met het eens te proberen.”

Lees meer in het persbericht

Meld jouw vrijwilligersvacature aan voor Wéldoeners

Heb je deze primeur al gehoord? Tijdens de Week van de Vrijwilliger 2022 willen we samen met Radio 2 1000 Wéldoeners laten proeven van vrijwilligerswerk. Meld je organisatie of lokaal bestuur alvast aan op weldoener.be en bedenk een specifieke vrijwilligersvacature die vrijwilligers gedurende twee uur kunnen uitoefenen. Wie weet smaakt het naar meer? Deadline voor inzendingen: 9 februari.

Gratis webinars

Hoe kies je een vrijwilligerstaak die 2 uur duurt en maak je die zo concreet mogelijk? Tijdens welke periode maken deze vrijwilligers gebruik van de gratis vrijwilligersverzekering? En hoe brengt Radio 2 de deelnemende organisaties en lokale besturen op antenne?

Registreer nu voor 1 van deze 3 webinars op dinsdag 11 januari 2022. Volledig gratis, maar op voorhand registreren met de juiste gegevens is vereist. Want het aantal online deelnemers is gelimiteerd.

Print Friendly, PDF & Email

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief