Schrijf je in voor de virtuele roadshow Lokaal Vrijwilligen: over het beheren van je vrijwilligers en vrijwillige energie. 

De coronacrisis plaatst het vrijwilligerswerk in je gemeente voor uitdagingen maar biedt ook kansen. We merken een hartverwarmende uitbraak van vrijwillige energie. Het heeft bovendien de digitalisering plots enorm doen versnellen. Dat roept heel wat vragen op die ook na de crisis bijzonder relevant zullen blijven. Hoe kan je vrijwilligers op een vlotte manier digitaal beheren en matchen? Hoe wek je vrijwillige energie op in je gemeente (ook in normale tijden) en hoe kanaliseer je die? Hoe zet je vrijwilligerswerk aantrekkelijk in de kijker op je website? 

In deze webinar biedt Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw handige tools en tips aan. We lichten de mogelijkheden toe van een crm-tool voor je gemeente om vrijwilligers te beheren, inspireren je om een digitaal vrijwilligersloket uit te bouwen en bekijken wat jouw lokaal bestuur kan betekenen tijdens de Warmste Week. Je krijgt ook de mogelijkheid om je vragen te stellen. 

Programma

10:00-11:00: Een digitale tool om vrijwilligers te beheren

Ben je net als vele andere lokale besturen op zoek naar een handige manier om je vrijwilligersgegevens te managen en te monitoren over diensten heen? Ben je het beu om met die onoverzichtelijke Excel-bestanden te werken? Geen paniek, Assist en Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk to the rescue… Samen met lokale besturen ontwikkelen we een handige crm-tool die je kan helpen om de gegevens van je vrijwilligers te beheren. Alweer een stap dichter bij een gecoördineerd (lokaal) vrijwilligersbeleid!

Deze zal gelanceerd worden in januari 2021 maar je krijgt nu al de kans om kennis te maken met de vele mogelijkheden van deze tool: Hoe werkt het? Hoe ziet het eruit? Wat kan ik er allemaal meedoen? En niet onbelangrijk: wat kost het voor mijn gemeente?

11:10-11:30: Hoe zet je een digitaal vrijwilligersloket op?

Lokale besturen zien steeds meer het belang in van het vrijwilligerswerk dat in hun buurten gebeurt. Vrijwilligerswerk zorgt voor een warme en solidaire samenleving, en speelt zich bij uitstek lokaal af. De meeste mensen vrijwilligen in hun eigen buurt of stad. Om op die tendens in te spelen, zetten heel wat lokale besturen een digitaal of zelfs fysiek vrijwilligersloket op, of ze denken hierover na.

Hoe begin je nu aan zo’n laagdrempelig online vrijwilligersloket? Als Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk helpen we je hierbij graag een handje. Met onze tips en voorbeelden kan je nadenken over de mogelijkheden en snel aan de slag. Je kan hier ook tools.vrijwilligerswerk.be voor inzetten, ook dat leggen we uit. 

 

11:30-12:00: Wat kun jij doen tijdens de Warmste Week?

De eerste editie in 2019 was een succes maar jullie kunnen dit initiatief mee helpen versterken, door de organisaties op jullie grondgebied kans te geven zich nog breder bekend te maken, door kandidaten door te sluizen naar de vrijwilligersprojecten. Hierdoor kan je een duurzame samenwerking tot stand brengen. En een toename van het aantal vrijwilligers in je gemeente, dat is toch fijn meegenomen?

Praktisch

 

Data

26 mei 2020: 10u00-12u00

4 juni 2020: 10u00-12u00

8 juni 2020: 10u00-12u00

15 juni 2020: 10u00-12u00 Schrijf je hier in

 

Prijs

gratis

 

Voor wie?

Beleidsmakers en medewerkers van gemeenten en OCMW’s

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De Roadshow is virtueel en verloopt via Zoom.us. Bij inschrijving krijg je van ons een link waarmee je een programmaatje kunt downloaden en aanmelden op deze virtuele roadshow. Hoe het praktisch in zijn werk gaat, leggen we je per mail uit.

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief