Vrijwilligerswerk op de rails – besturen

13,00

Hoe begin je als lokaal bestuur aan het werken met vrijwilligers of hoe zet je jouw bestaande vrijwilligersbeleid op punt, zonder te ontsporen? De focus in dit handboek ligt op het uiteenrafelen van de 9 hoofdstations in het vrijwilligersmanagement. Je kan het hele handboek integraal lezen, maar je kan ook aan de slag met elk hoofdstuk dat je gewoon net nu nodig hebt.

Praktische adviezen, gezond verstand en af en toe een halte met stof tot nadenken. Na het lezen van elk hoofdstuk, zit je vrijwilligersbeleid straks weer stevig op de rails. Wil je meer? Dan kan je bijhorende checklists – onze routeplanners – gratis downloaden (alleen voor lokale besturen met een account). Zo heb je alle instrumenten om het advies in dit boek om te zetten naar een geslaagd vrijwilligersbeleid. Geniet van de rit!

399 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Vrijwilligerswerk is van alle tijden, maar hoe we er vandaag naar kijken en mee omgaan is onderhevig aan de tijdsgeest. Er zijn de regeltjes, de veranderende context van lokale besturen en hun diensten en de verwachtingen van hedendaagse vrijwilligers zelf. Hoe begin je nu aan het werken met vrijwilligers of hoe zet je jouw bestaande vrijwilligersbeleid op punt, zonder te ontsporen?

De focus in dit handboek ligt op het uiteenrafelen van de 9 hoofdstations in het vrijwilligersmanagement, om je op weg te zetten. Je kan het hele handboek integraal lezen, maar je kan ook aan de slag met het hoofdstuk dat je gewoon net nu nodig hebt. Van starten, visie-ontwikkeling, werven, onthalen, begeleiden, motiveren en waarderen tot bijsturen, mensen uitwuiven en tot slot je vrijwilligersbeleid evalueren: je vindt hier de weg.

Praktische adviezen, gezond verstand en af en toe een halte met stof tot nadenken. Na het lezen van elk hoofdstuk, zit je vrijwilligersbeleid straks stevig op de rails. Wil je meer? Dan kan je de bijhorende checklists – onze routeplanners – gratis downloaden. Zo heb je alle instrumenten om het advies in dit boek om te zetten naar een geslaagd vrijwilligersbeleid in jouw lokaal bestuur. Download ook de gratis bijhorende routeplanners! (alleen voor lokale besturen met een account).

Meer dan 10 exemplaren bestellen? Contacteer ons voor speciale voorwaarden via vrijwilligerswerk@vsvw.be

  • Formaat: A5
  • Pagina’s: 108
  • Uitgavejaar: 2017

Inkijkexemplaar

Andere suggesties…

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact