auteur(s): Judith van de Kamp
“Voluntourism”, zo heet het fenomeen waarbij westerse jongeren naar een ontwikkelingsland reizen voor een stage of vrijwilligerswerk. Maar is de lokale bevolking daar écht gebaat bij? Judith van de Kamp deed onderzoek naar de zin(loosheid) van kortstondige inzet van westerse vrijwilligers in ontwikkelingslanden en legt uit hoe het beter kan….
Uitgavejaar: 2019auteur(s): de Gast Willem-Jan
Dit basisboek over vrijwilligersmanagement behandelt gedetailleerd alle aspecten van een vrijwilligersbeleid.
Uitgavejaar: 2018auteur(s): Vandewalle Joke
Dit cahier biedt inspiratie om een vrijwilligersbeleid te ontwikkelen of verder uit te werken binnen de openbare woonzorg.
Uitgavejaar: 2017auteur(s): Piot Joris
In dit handboek formuleert de auteur aan de hand van het TRS-levensfasemodel (Taak-Relatie-Structuur) een antwoord op vragen die vrijwilligers, vrijwilligersbegeleiders en verenigingen zich stellen.
Uitgavejaar: 2017auteur(s): Hambach Eva
In dit handboek vind je de weg van starten, visie-ontwikkeling, werven, onthalen, begeleiden, motiveren en waarderen tot bijsturen, mensen uitwuiven en het evalueren van een vrijwilligersbeleid.
Uitgavejaar: 2017auteur(s): Hambach Eva
In het handboek vind je de weg voor een degelijk vrijwilligersbeleid van starten, visie-ontwikkeling, werven, onthalen, begeleiden, motiveren en waarderen tot bijsturen, mensen uitwuiven en de evaluatie.
Uitgavejaar: 2017auteur(s): Schaubroeck Katrien
Vrijwilligerswerk is goed voor de medemens, het is goed voor de samenleving en het is goed voor jezelf. In dit boek worden filosofische theorieën gezocht die kunnen uitleggen waarom deze uitspraken steek houden.
Uitgavejaar: 2016auteur(s): Kampen Thomas
In dit onderzoek wordt de publieke moraal van zorgzaamheid bestudeerd. Welke gevolgen heeft de invoering ervan voor burgers en voor het werk van beleidsmakers en beroepskrachten?
Uitgavejaar: 2013auteur(s): Pareit Lieze
In het kader van een handleiding voor het opzetten van zorgnetwerken behandelt een heel hoofdstuk enkele belangrijke aspecten van een vrijwilligersbeleid.
Uitgavejaar: 2015auteur(s): Meerdere auteurs
Aan de hand van een reeks teksten, interviews en case studies wordt in deze uitgave werknemersvrijwilligerswerk uitvoerig toegelicht.
Uitgavejaar: 2012auteur(s): Meerdere auteurs
Een boekje vol voorbeelden van de wijze waarop bedrijven vrijwilligerswerk ondersteunen.
Uitgavejaar: 2014auteur(s): Meerdere auteurs
Tast de vermaatschappelijking van de zorg, de justitie en andere domeinen het vrijwilligerswerk aan? Zullen we straks allemaal moeten vrijwilligen om nog recht te hebben op ons stuk van de welvaartstaart? Vlucht de overheid weg van haar verantwoordelijkheden, om de oplossing bij het vrijwilligerswerk te droppen? Klopt het dat de definitie van het vrijwilligerswerk onder druk staat, of beelden we ons dat gewoon maar in? Biedt het aanzetten van mensen tot vrijwilligerswerk niets anders dan opportuniteiten of schuilen er ook gevaren in?
Uitgavejaar: 2014auteur(s): Dirkse-Hulscher Sasja
Dit boek bevat 120 verschillende werkvormen geordend naar doelstelling zoals: kennismaken, uitwisselen, kennis overdragen, discussiëren, beslissen, brainstormen, plannen maken, evalueren,vaardigheden oefenen, informeren.
Uitgavejaar: 2008auteur(s): Anoniem
Dit boekje bevat een hele reeks vrijwilligersvacatures (in Antwerpen) opgedeeld in acht groepen naargelang de functie die wordt gevraagd. Het kan dienen als inspiratiebron voor het opstellen van vacatures en voor het uitgeven van een vacatureboekje.
Uitgavejaar: 2010auteur(s): Anoniem
In deze uitgave vind je een goed concreet praktisch uitgewerkt schema, met voorbeelddocumenten, voor het opstellen van een gedegen beleidsplan.
Type: Boek