Vrijwilligerswerk in De Warmste Week

Het startschot is gegeven voor de zevende editie van De Warmste Week, de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen. Iedereen kan vanaf 18 september opnieuw in actie schieten om alle goede doelen van De Warmste Week te steunen. Er zijn dit jaar maar liefst 2033 goede doelen. Deze organisaties – divers in hun thema en werking –  zijn door de Koning Boudewijnstichting goedgekeurd. Naast een actie kan je een goed doel van De Warmste Week dit jaar ook steunen door er in december te gaan helpen als vrijwilliger. Het startschot voor het vrijwilligen bij de goede doelen van De Warmste Week geven we op donderdag 5 december – de internationale dag van de vrijwilliger.

Tussen donderdag 5 en dinsdag 24 december nodigen de goede doelen iedereen uit om bij hen te komen proeven van vrijwilligerswerk. Vanaf november kan je je inschrijven op dewarmsteweek.be om te kijken bij welk goed doel in jouw buurt je welkom bent om te helpen als vrijwilliger. Zo kan je kennismaken met de vrijwilligers in deze organisatie en het zinvol werk dat zij verrichten. De Warmste Week wordt hiervoor bijgestaan door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Waarom?

De warmste week is het ideale moment om de aandacht voor je goede doel te verzilveren en nieuwe mensen met vrijwilligerswerk in je organisatie te laten kennismaken. Waar actievoerders iets doen voor je goede doel, maken ze als vrijwilliger echt kennis met je organisatie van binnenuit. En als je het goed aanpakt, blijven ze misschien wel plakken. Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk:

Zonder vrijwilligers lukt het niet, zo simpel is het. Vrijwilligers nemen essentiële taken op in het verenigingsleven. Dat doet plezier, aan de vrijwilliger zelf, de organisatie waarvoor hij zich inzet en de samenleving in haar geheel. Vrijwilligerswerk straalt warmte af. Het doet daarom deugd dat De Warmste Week hen, terecht, in de spotlights plaatst. En wie de positieve vibes van vrijwilligerswerk eens zelf wil ondervinden, krijgt daarvoor een uitgelezen kans tijdens deze editie van De Warmste Week.

Voor wie?

De goede doelen van De warmste Week kunnen hun vrijwilligersprojecten vanaf 18 september aanmaken op dewarmsteweek.be. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk zal alle organisaties helpen bij het opzetten van kwalitatieve vrijwilligersprojecten. We doen dat met:

  • Toolboxen
  • Helpdesk
  • Spreekuren in elke provincie (inschrijven is verplicht, data volgen snel)
  • Workshops (inschrijven is verplicht, data volgen snel)

Tegelijkertijd staan we ook iedereen die vragen heeft over vrijwilligerswerk met raad en daad bij.

Hulp nodig?

  • Neem regelmatig een kijkje op onze website. De komende weken vind je hier nieuwe toolboxen boordevol tips, en kan je als goed doel voor De Warmste Week inschrijven op onze spreekuren en workshops.
  • Vragen over de vrijwilligerswet? Download gratis onze publicatie ‘Slim Vrijwilligen‘.
  • Vragen over De Warmste Week? Neem contact via dewarmsteweek.be
  • Je contactpersoon voor ondersteuning bij vrijwilligerswerk in de warmste Week is Mika Roppe.

 

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Privacyverklaring & Cookie-policy - Contact