Campagnes

Met deze campagnes zet het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw de kracht van vrijwilligers in de kijker. Als organisatie of lokaal bestuur krijg je zo ook  de ideale gelegenheid om je vrijwilligers te bedanken.

Bekijk hieronder de recente of eerstvolgende campagnes:

Campagnes 2021 - 2022

Internationale Dag van de Vrijwilliger 2021

Wereldwijd bedanken we onze vrijwilligers op zondag 5 december. Het thema van dit jaar is 'samen blijven schitteren'. Vrijwilligers bleken immers lichtpuntjes tijdens een donkere coronacrisis. Zowel de crisisvrijwilligers als de reguliere vrijwilligers bleven het beste van zichzelf geven. Dat engagement hield mensen op de been én zorgde voor een samenhorigheidsgevoel in veel buurten. Download alvast het campagnemateriaal zoals social media banners, wenskaarten en affiches.

Week van de Vrijwilliger 2021

Jaarlijks in de lente vindt de Week van de Vrijwilliger plaats. Het thema van dit jaar was motivatie in het vrijwilligerswerk. Prof. Nathalie Aelterman had het tijdens haar lezing over het verschil tussen motivatie en moetivatie. En prof. Lesley Hustinx lichtte het onderzoek toe naar de motieven van de crisisvrijwilligers die een handje toestaken bij VlaanderenHelpt.

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief