Vrijwilligers

8 Redenen om te vrijwilligen

Hey jij daar, toekomstige vrijwilliger! Heb jij je eerste vrijwillige uitdaging al te pakken, of twijfel je toch nog om de sprong in het diepe te wagen?

Wij overtuigen je met plezier om aan de slag te gaan als vrijwilliger en je beste beentje voor te zetten. Hieronder vind je acht redenen die je sowieso over de streep trekken.

1. Helpende held

Als vrijwilliger ben je redder in nood en help je écht mensen verder. Het geeft je dan ook een geweldig gevoel wanneer je weet dat je iets kan betekenen voor iemand tijdens je vrijwillig avontuur. Goede karma gegarandeerd!

 

2. Zelfontwikkeling verzekerd

Je vrijwillige heldendaad is niet alleen goed voor anderen, maar ook voor jezelf! Dankzij vrijwilligerswerk ontwikkel je nieuwe vaardigheden en word je ongetwijfeld de beste versie van jezelf.

 

3. Hallo, nieuwe talenten!

Aangezien je nieuwe vaardigheden ontwikkelt, ontdek je sowieso ook verborgen talenten als vrijwilliger. Die talenten kan je dan weer verder benutten tijdens de rest van je (vrijwillige) carrière, win-win!

 

4. Weg met gaten in je cv

Uiteraard is vrijwilligerswerk relevante werkervaring die niet kan ontbreken op je cv. Je bewijst ermee dat je een goede werkkracht bent en je je engageert om mensen te helpen. Gaten in je cv zijn op die manier verleden tijd én je bent extra aantrekkelijk voor werkgevers.

 

5. Netwerken wordt kinderspel

Wanneer je vrijwilligt, ontmoet je een heleboel nieuwe mensen. Zo groeit je netwerk met allerlei verschillende profielen. Je houdt er zeker fijne ontmoetingen aan over, misschien maak je zelfs vrienden voor het leven!

 

6. The perfect match

Vrijwilligerswerk is dé uitgelezen kans om nieuwe dingen te proberen. Je kan proeven van verschillende soorten functies en bij allerlei organisaties aan de slag gaan. Zo vind je zeker opdrachten die echt bij je passen. In de databank van vrijwilligerswerk.be kan je grasduinen tussen alle vacatures, er is voor ieder wat wils!

 

7. De mooiste beloning

Je werk wordt ontzettend gewaardeerd, waardoor het nog meer betekenis krijgt. Een oprechte “bedankt” is dan ook extra waardevol nadat je je vrijwillige handen uit de mouwen stak. Die waardering motiveert je absoluut om nog meer te vrijwilligen.

 

8. Aan plezier geen gebrek

Last but not least, vrijwilligerswerk is ontzettend leuk. Je doet wat je graag doet, terwijl je anderen helpt. Zo beleef je een fantastische tijd als vrijwilliger én draag je bij aan een betere wereld.

 

Helemaal overtuigd om vrijwilliger te worden? Neem vliegensvlug een kijkje op vrijwilligerswerk.be en solliciteer vandaag nog!

Print Friendly, PDF & Email

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief