Gratis vrijwilligersverzekering

Vanaf 1 januari 2018 zorgt Vlaanderen voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering vervangt de voormalige collectieve verzekering voor vrijwilligers die aangeboden werd door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. Voortaan kan je bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht om je erkenningsnummer voor deze verzekering aan te vragen. Voor Brusselse organisaties volgt de VGC dit op.

Wat houdt de vrijwilligersverzekering in?

Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. De organisatie kan gratis maximum 100 mandagen verzekeren. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger. Een mandag is opgebruikt van zodra een vrijwilliger aan de slag gaat, ook al is het maar voor een uurtje.

  • De verzekering biedt waarborgen voor:
  • Burgerrechtelijke, buitencontractuele aansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand
  • Lichamelijke ongevallen

Lees deze brochure voor alle details

Wat verandert er?

Voor de organisaties die gebruik willen maken van de vrijwilligersverzekering blijft de procedure behouden: ook in de toekomst moeten organisaties eerst een erkenningsnummer aanvragen waarmee dan via de verzekeraar de verzekering effectief kan worden aangevraagd. Bekijk het schema

Heb je al een erkenningnummer?

 Heb je nog geen erkenningsnummer?

  • Voor een nieuw erkenningsnummer doe je hieronder je aanvraag. Je krijgt binnen 3 weken reactie. Met dit erkenningsnummer kan je minstens 3 dagen vooraf je specifieke activiteiten aangeven en verzekeren bij Belfius. Let op: je vrijwilligers zijn niet verzekerd als je de activiteiten niet vooraf doorgeeft, een erkenningsnummer alleen is niet voldoende!
Loading

Vragen?

Contacteer ons via verzekering@vsvw.be of bel op werkdagen tussen 9 en 17 uur naar 03/218 59 01

Lees ook:

© Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw - Disclaimer - Contact